Visma investerer massivt i udvikling

Hver eneste måned lander en lønseddel i flere end to millioner danskeres e-boksmapper. Tæt ved 500.000 af disse produceres af Visma DataLøn A/S, der har hovedkontor i København, og godt 130.000 hos Randers-baserede ProLøn, der efter en flerårig periode under Maj Invests ejerskab blev en del af Visma-koncernen sidste år.

Massive investeringer i fælles udvikling

Begge selskaber er velkonsoliderede og omsætter samlet for mellem 350-400 mio. DKK. Så med tæt på hver fjerde af landets lønmodtageres månedsløn mellem hænderne hver måned, er det et par tunge aktører, som nu under Vismas ejerskab har besluttet at gå sammen om at udvikle en ny, fælles IT-platform til deres populære lønsystemer.

Stærke brands fastholdes

Finn Conradsen sammenligner modellen med den måde, som bilkoncernerne udvikler nye produkter på. Platformen udvikles fælles, mens de enkelte bil-brands retter sig mod forskellige kundesegmenter.

Så mens udviklingskræfterne forenes, fastholdes de to velkendte brands med hver sin salgs- og marketingorganisation, support og konsulentforretning.

Ekstra fokus på salget

Beslutningen om at samle kræfterne i et fælles selskab med to selvstændige brands var oprindeligt ikke en del af planen, da Visma sidste år købte ProLøn. Faktisk er det en del af Vismas strategi, at selskaber i samme markeder konkurrerer med hinanden. Men tanken om en sammenlægning er langsomt modnedes i drøftelser mellem Karina Wellendorph, Finn Conradsen og deres fælles bestyrelsesformand, Ari-Pekka Salovaara.

Og sådan bliver det fra årsskiftet. 61-årige Finn Conradsen, der blev hentet til ProLøn fra KMD i 2015, og som på fem år har fordoblet ProLøns medarbejderstab og øget omsætningen med mere end 50%, indtager 1. januar 2021 rollen som salgs- og marketingdirektør, indtil han den 1. juli træder ind i bestyrelsen og således fastholder sit engagement i virksomheden.httpsresources.mynewsdesk.comrawuploadxxacgxqrk0yjxgdomjdb.docx