AIFM Groups Proethos Fond: Klimatkapitalismen är här

Klimatkapitalism innebär att du investerar i produkter och innovationer där pengarna och tillväxten finns både idag och imorgon, verksamheter som bidrar till att lösa klimatkrisen. Med andra ord, att tjäna pengar på att jorden INTE går under samtidigt som du medverkar till att jorden INTE går under.

​​​​​​​​​​​​​Finansbranschen har en tung roll att spela i omställningen och ett nytt ekonomiskt landskap som bygger på hållbarhet, cirkularitet och biodiversitet håller på att skapas. Lönsamheten finns idag i produkter och innovationer som jobbar för klimatet - inte emot. Den gamla fossila kapitalismen är inte bara livsfarlig, utan blir också olönsam inom en snar framtid.

Snart har Proethos fond funnits i fem år och fonden har, sedan starten tills idag, gått upp med 110,46%. Om man jämför den utvecklingen med alla fonder som Avanza har på sitt fondtorg (1325 st) och deras utveckling de senaste fem åren, så har Proethos fond haft den 16e bästa utvecklingen av alla.

Så det här med att du skulle göra avkall på avkastningen när du sparar i fonder som Proethos, kan nog de senaste fem årens utveckling ge en hint om att du inte gör.

Proethos Fond lanserar begreppet #Klimatkapitalism i dagarna och går ut med en bredare kampanj i outdoor, tunnelbana och SoMe i januari 2023.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

För mer information om Proethos Fond, besök www.proethos.se eller kontakta Magnus Alfredsson på magnus.alfredsson@aifmgroup.com.wkr0006.pdf