Team Jumbo-Visma etablerer kvindeligt cykelhold

Etableringen af kvindeholdet giver Visma mulighed for at udvide sin støtte til professionel cykling i hele Europa. Med beslutningen om at blive medsponsor for Team Jumbo-Visma i 2019 var Visma den første nordiske virksomhed, der støttede et professionelt herrecykelhold i så stor skala. Nu glæder koncernen sig over at udvide sponsoratet, så der både er et herre- og kvindecykelhold.

Det kvindelige Team-Jumbo hold starter med en kontinental licens i 2021, da UCI-reglerne ikke tillader et nyt hold at komme direkte ind i kvindernes UCI World Tour. Holdet, rytterne og sponsorerne forventer at have et stærkt setup og køre et godt program i 2021, herunder også de vigtigste løb.

Jumbo-Vismas kvindelige cykelhold deler de samme mål som mændenes hold; nemlig at være de bedste i verden. Atleterne bliver støttet af Team Jumbo-Visma organisationen, som sikrer, at de har ressourcer nok til at konkurrere, kontakte unge talenter, stimulere deltagelse i sport og inspirere andre atleter, partnere og fans.

Samtidig vil organisationens viden og erfaring fra herrecykelholdet kunne gavne det kvindelige hold. Al viden omkring uddannelse, ernæring og udstyr bliver således delt og videreudviklet mellem holdene for at opnå det fælles mål.

Holdet føres af Esra Tromp og har 12 ryttere fordelt med en blanding af erfarene verdensklasse atleter og kommende talenter med et stort potentiale. Team leder bliver Marianne Vos (NL), 10x verdensmester cyklist og OL-guldmedalje modtager i 2008 og 2012. Rytterne inkluderer Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) og Anna Henderson (GBR).

Mange faktorer blev overvejet ved opbygning af holdet, herunder fysiske evner, personligheder, ambition og drivkraft. Rytterne blev også kontaktet på baggrund af deres relative styrker i forskellige typer løb og deres potentiale for fremtidig udvikling.

Hverven tilføjer:httpsresources.mynewsdesk.comrawuploaduntelfehf0hgmtfatewd.docx