Visma opkøber Creditro og går forrest mod svindel og hvidvask

Visma har opkøbt virksomheden Creditro. Med opkøbet vil Visma gå forrest i arbejdet mod svindel og hvidvask, og her vil Creditros løsning kunne hjælpe især bogholdere, revisorer og advokater med at stoppe svindel.

Sager med svindel og hvidvask er som en naturlig forlængelse af en øget digitalisering blevet mere og mere komplekse. Også antallet af underretninger til Hvidvasksekretariatet er øget markant, hvor der i 2020 var hele fem gange så mange underretninger som i 2015. Det viser tal fra Anklagemyndigheden.

Det stiller nye krav til løsninger, der kan sætte en stopper for svindel og sikre, at virksomhederne overholder hvidvaskloven. Sådan en løsning har virksomheden Creditro skabt. Virksomheden blev stiftet i 2017 og leverer en softwareløsning, der intelligent indsamler og analyserer kundedata. Det giver en større transparens og sikkerhed i transaktioner mellem parter.

”Med opkøbet af Creditro kommer vi i Visma i fremtiden til at tilbyde kunder, bogholdere, revisorer og advokater en KYC/AML-løsning, der udover at gøre det nemmere at stoppe svindel og hvidvask også kan sikre, at virksomhederne lever op til dansk lovgivning”, siger Lars Engbork, adm. direktør i Visma e-conomic”

Skal sætte europæisk standard for bekæmpelse af svindel og hvidvask

Creditro har på få år formået at bygge en database, der i dag har mere end 45 nationaliteter tilkoblet. Virksomheden med esbjergensiske rødder har dog større ambitioner og arbejder for at sætte en europæisk standard for, hvordan man modarbejder svindel og hvidvask. Opkøbet skal accelerere denne drøm.

“Vi har ikke modtaget funding før og har på egen hånd bygget et værktøj, der intelligent indsamler og analyserer kundedata og dermed sætter en stopper for svindel og hvidvask. Men vi er klar over, at hvis vi skal skridtet videre og sætte en europæisk standard for en KYC/AML-løsning mod svindel og hvidvask, så kræver det større muskler og en stor organisation bag sig. Det får vi med Visma, og vi er sikre på, at vi er et match med mange synergier,” siger Ronni H. Baslund, CTO i Creditro.

Sætter retning på svindelbekæmpelse

Ifølge Lars Engbork sætter opkøbet retningen på Vismas ansvar mod at bekæmpe svindel.

“Hvis vi skal komme den stigende svindel til livs, skal vi være bedre til at bruge digitale systemer, der gør vores arbejde mere struktureret, og her forsøger vi i Visma at tage et førende skridt. Creditro har skabt en platform, der kan operere på tværs af finansielle tjenester, og jo mere en løsning går på tværs, jo nemmere er det at bruge samt udnytte til at stoppe svindel,” siger Lars Engbork og stiller samtidig et spørgsmål:

“Hvordan stopper vi bedst svindel? Jo, det handler i bund og grund om, at bogholdere, revisorer osv. ved, hvem de handler med, og ved, man kan stole på personen på den anden side.”

Et stærkt bagland

Creditro ser frem til at kunne bruges Vismas erfaring til at videreudvikle forretningen:

“Vi får en organisation og mennesker ind, som har stået i vores situation flere gange før. Vi har indtil nu skulle lære det hele selv, men med et stærkt bagland som Visma, kan vi trække på deres erfaring og gå strategisk til værks på en helt ny måde,” siger Ronni H. Baslund.

Creditros løsning kan integreres direkte med Vismas produkter. Opkøbet trådte officielt i kraft den 14. marts 2022, og Creditro beholder sit navn og bliver boende på deres kontorer i Esbjerg og Vallensbæk.

Om Creditro

Creditro blev stiftet i 2017 og laver softwareløsninger til revisions-, advokat-, og finansielle virksomheder indenfor compliance, kreditvurderinger og fraud-prevention.
Creditro er specialister i at udvikle intelligent software, der kan bremse finansiel kriminalitet og forudsige konkurser. I Creditro ønsker vi at bidrage til en verden med mindre bedrageri, svindel og hvidvask. Besøg os på creditro.com.