Under coronapandemien har mange virksomhedsejere måttet bøvle med den ekstra administrationsbyrde ved hjælpepakkerne i ensomhed, viser en undersøgelse fra Visma DataLøn. 42 procent af de adspurgte har ikke modtaget hjælp til ansøgningerne. Krisen har vist, at virksomhedsejere ikke altid ved, hvor de kan få hjælp, når krisen indfinder sig, siger ekspert
Lønkompensation, kompensation for faste udgifter og udskudt skat og moms. Coronapandemien har medført mange uforudsete udfordringer og til tider udfordrende opgaver for de danske virksomheder. For ud over flere administrative opgaver har den nye hverdag også medført mange nye administrative aktiviteter og krævet en god portion tålmodighed fra virksomhedsejere, der har skullet finde rundt i reglerne for at søge de forskellige kompensationer.
En undersøgelse, som Visma DataLøn har gennemført blandt sine kunder, viser nemlig, at mange af de næsten 400.000 virksomheder, der har modtaget hjælpepakker, selv har bakset med paragrafferne, når de har skullet søge om kompensationer under coronakrisen. 42 procent, og altså lidt under halvdelen af de adspurgte, der har benyttet sig af hjælpepakkerne, har ansøgt om hjælpepakker alene, og lidt over en tredjedel af de adspurgte mener, at det har været svært eller meget svært at søge hjælpepakkerne.
Selvom virksomhedsejerne i høj grad ikke har benyttet sig af ekstern hjælp, har det ifølge Visma Dataløn stadig været en udfordring for dem.
Hjælpen lige for
Selvom man som virksomhedsejer gerne selv vil løse det hele, eller ikke har økonomisk råderum til at outsource, kan det ifølge Amalie Jensen godt betale sig at løfte blikket, når nye administrative udfordringer under en eventuel krise rammer.
Visma DataLøns jurister kan også hjælpe virksomheder med få styr på kontrakter og tillæg, når de åbner igen efter coronanedlukningen. Læs mere på dataløn.dk/genåbning.