Visma tiltrækker nye nordiske og internationale investorer som led i en strategisk udvidelse af aktionærbasen – forretningen værdisættes til 16 milliarder euro

Førende institutionelle investorer Aeternum Capital, Folketrygdfondet, Vind og GIC investerer i Visma.

Visma, som er en af Europas førende leverandører af forretningskritisk software til private og offentlige virksomheder, meddeler i dag, at virksomheden har udvidet sin aktionærbase gennem et sekundært salg til førende institutionelle investorer: Aeternum Capital, Folketrygdfondet, Vind og GIC til en værdiansættelse af Visma til 16 mia. euro. (~ 119 mia. DKK). De nye investorer vil understøtte Vismas nuværende og fremtidige succes og ekspansion i Europa.

Hg, som er en førende global investor inden for software og tjenester, vil fortsat eje en majoritetsandel i Visma sammen med en gruppe medinvestorer, der består af GIC, ICG, CPPIB, General Atlantic, TPG, Warburg Pincus, Visma management og de nye investorer.

Vismas kernestrategi vil forblive uændret, og virksomheden vil fortsat levere produkter og tjenester af høj kvalitet, kundepleje i topklasse og innovation inden for cloud-tjenester til optimering af effektiviteten i forretningerne, der fortsat vil være topprioriteter. Indtil videre har denne strategi løftet virksomheden fra et nordisk fokus til at blive en af Europas førende leverandører af forretningskritiske software til den private og offentlige sektor. De seneste 20 år har Visma uafbrudt opnået omsætningsvækst ved at fokusere på at bygge cloud-løsninger i verdensklasse, der hjælper kunderne med at forbedre effektiviteten og konkurrenceevnen.

Merete Hverven, Vismas adm. direktør, siger:

”Det er takket være Vismas dedikerede og talentfulde medarbejdere, som med deres iværksættertankegang og lokal ekspertise har sikret, at vi har opnået vores position i Europa. Visma har også længe nydt godt af støtten og fagligheden fra investorbasen, som har været utrolig værdifuld for virksomhedens vækst. Hun fortsætter:

”Vi byder de nye investorer varmt velkommen og fortsætter med at udvikle vores cloud-teknologi i verdensklasse. Det ser lyst ud for væksten inden for digitale tjenester i fremtiden, i og med virksomheder i stigende grad ser værdien af cloud-løsninger til at håndtere centrale forretningsprocesser. Visma står i en unik position i forhold til denne vækst takket være vores vidunderlige medarbejdere, vores internationale tilstedeværelse og netværk og vores stadig voksende støtte fra investorer i verdensklasse.”

ABG Sundal Collier og Goldman Sachs International fungerede som placeringsagenter i transaktionen med Ropes & Gray, Skadden og Wiersholm som juridiske rådgivere

For mere information, kontakt venligst:
Merete Hverven, CEO of Visma, +47 48 02 14 15

Om Visma

Visma tilbyder software og tjenester, der forenkler og digitaliserer centrale forretningsprocesser i den private og offentlige sektor. Visma-gruppen opererer på tværs af hele Norden sammen med Benelux, Central- og Østeuropa. Med mere end 13.500 medarbejdere, over 1.100.000 kunder og en omsætning på € 1,7 mia. i 2020 er Visma en af Europas førende softwarevirksomheder. Besøg visma.com.

Om Hg

Hg er en førende investor inden for software og tjenester, der fokuserer på at støtte virksomheder, der forandrer måden, vi driver forretning på. Med dyb teknologisk ekspertise, suppleret med vertikal applikationsspecialisering og dedikeret driftsstøtte, giver virksomheden overbevisende tilbud til ledere, der ønsker at skalere deres virksomheder. Hg har midler under forvaltning på over 37 mia. dollars med et investeringsteam på over 140 fagfolk samt et porteføljeteam på mere end 35 operatører, der giver praktisk støtte til at hjælpe virksomheder med at realisere deres vækstambitioner. Hg har base i London, München og New York og har en portefølje på over 35 software- og teknologivirksomheder til en samlet virksomhedsværdi på omkring 70 mia. dollars med over 50.000 ansatte globalt og en årlig vækst på over 20 % om året. Besøg www.hgcapital.com for mere information.

Om Aeternum Capital

Aeternum er en alternativ investeringsforvalter med en strategi om at investere i offentlige og private virksomheder i hele Norden. Investeringsstrategiens hovedfokus er at anvende en aktiv ejerskabsmodel til at drive bæredygtig værdiskabelse i kvalitetsvirksomheder i Norden. Aeternum Capital AS ledes uafhængigt af Aeternum Management AS. Besøg www.aeternumcapital.no for mere information.

Om GIC

GIC er et førende globalt investeringsselskab etableret i 1981 for at sikre Singapores økonomiske fremtid. Som forvalter af Singapores valutareserver tager selskabet en langsigtet, disciplineret tilgang til investeringer og er unikt positioneret på tværs af en lang række aktivklasser og aktive strategier globalt. Disse omfatter aktier, fast indkomst, fast ejendom, private equity, venturekapital og infrastruktur. GICs langsigtede tilgang, multi-asset kapaciteter og globale forbindelser gør dem til en foretrukken investor. Selskabet arbejder for at tilføre vores investeringer en meningsfuld værdi. Med hovedsæde i Singapore har de en global talentstyrke på over 1.800 mennesker i 10 vigtige finansielle byer og har investeringer i over 40 lande. For mere information, besøg gic.com.sg eller følg selskabet på LinkedIn.

Om Folketrygdfondet

Folketrygdfondet er en professionel investeringsforvalter, hvis primære opgave er at styre statens pensionskasse i Norge på vegne af Finansministeriet. Folketrygdfondet er en ansvarlig, aktiv investor med en lang investeringshorisont med formålet om at opnå et højt økonomisk afkast over tid. Investeringsmandatet har en benchmarkallokering på 60 % i aktier og 40 % i fast indkomst med 85 % i Norge og 15 % i de andre nordiske lande. Folketrygdfondet er den største institutionelle investor på Oslo Børs og ejer cirka 5 % af markedsværdien svarende til cirka 10 % af free float. Besøg www.folketrygdfondet.no for mere information.

Om Vind

Vind er en privat ejervirksomhed med speciale i software til fagfolk, laboratorievidenskab og niche-teknologi. Der investeres i private og børsnoterede virksomheder i hele Europa. I øjeblikket er Vind majoritetsejer i syv virksomheder og har en koncentreret portefølje af minoritetsposter i børsnoterede og store private virksomheder. Vind har et langsigtet perspektiv og søger at indgå partnerskab med enestående virksomheder med potentiale til at skabe værdi på lang sigt.