Danskerne vil have alkohol, byggemarkeder og juridisk hjælp under coronakrisen

Danskerne tørster efter vin og spiritus under coronakrisen. I hvert fald har de små engrosvirksomheder, der beskæftiger sig med netop disse drikkevarer, kronede dage. For deres omsætning er næsten femdoblet i perioden fra den 11.-31. marts i år sammenlignet med samme periode sidste år.

- Mange brancher er kørt fuldstændig i sænk lige nu. Omsætningen er forsvundet, og medarbejderne bliver fyret. Men der er heldigvis også brancher, som går imod strømmen, og hvor omsætningen eksploderer, siger Martin Thorborg, som er adm. direktør i Dinero.

Krisen er en katastrofe for de fleste

Det er ikke kun indenfor spiritus, at omsætningen er steget, siden statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark. Også byggemarkeder og virksomheder, der beskæftiger sig med engroshandel af rengøringsmidler, erhvervsrengøring og udgivelse af bøger har oplevet en markant højere omsætning.

- Der er selvfølgelig nogen, som lever godt i krisetider. Når man tager et nærmere kig på brancherne, er der også en vis logik bag den stigende omsætning: Vi har pludselig fået tid til at få rengjort huset, fikset haven og til at læse bøger, og det nyder nogle virksomheder godt af. Og så har vejret jo været glimrende, så mon ikke også det betyder, at danskerne har siddet i solen med en god øl eller rødvin, siger Martin Thorborg.

- Det ændrer dog ikke på, at marts var en forfærdelig måned for landets små virksomheder. De næsten 16.000 virksomheder, som vi har kigget på i Dinero, mistede 24 procent af deres omsætning sammenlignet med året før. Dét er en alvorlig økonomisk mavepuster for både virksomhedsejerne, men også for hele Danmark. 

Udvikling i omsætning i udvalgte brancher:

Sammenligning mellem omsætning fra den 11.-31. marts 2019 og 2020.

Branchenavn: Omsætning 2019: Omsætning 2020: Udvikling:
Engroshandel med vin og spiritus 1,1 mio. kr. 5,2 mio. kr. + 382%
Sundhedspleje, hjemmesygepleje og jordemødre mv. 0,3 mio. kr. 0,9 mio. kr. + 251%
Byggemarkeder og værktøjsmagasiner 0,9 mio. kr. 2,9 mio. kr. + 234%
Engroshandel med rengøringsmidler 0,3 mio. kr. 1,0 mio. kr. + 197%
Destillation, rektifikation og blanding af alkohol 0,2 mio. kr. 0,6 mio. kr. + 166%
Reparation af møbler og boligudstyr 1,4 mio. kr. 2,8 mio. kr. + 107%
Anden rengøring af bygninger og rengøring af erhvervslokaler 2,3 mio. kr. 4,4 mio. kr. + 95%
Udgivelse af bøger 1,0 mio. kr. 1,9 mio. kr. + 86%
Juridisk bistand 2,9 mio. kr. 4,8 mio. kr. + 64%
Detailhandel med elektroniske eller elektriske apparater samt fotoudstyr via internet 1,7 mio. kr. 2,7 mio. kr. + 54%

Sådan har vi gjort:

Vi har sammenlignet udviklingen i fakturabeløb for virksomheder, som både var betalende brugere af Dinero i årets første tre måneder af 2019 og 2020. Det drejer sig om 15.800 virksomheder (enkeltmandsvirksomheder, PMV, IVS, I/S, ApS og A/S).

Fotos:

Download fotos af Martin Thorborg her.httpsresources.mynewsdesk.comrawuploadwnfguldeh8vvqt4nkxnc.docx