Sveriges första blockchain fond ser dagens ljus.

Fondbolaget AIFM Group (”AIFM”) har fått ett godkännande av Finansinspektionen att lansera Sveriges första värdepappersfond med särskilt fokus på utveckling av blockchain-teknik: Go Blockchain Fund. Målsättningen är att fonden kommer att finnas tillgänglig på alla större plattformar i Sverige i början av maj.

Fonden kommer att förvaltas av Sami Rusani, en svensk investerare och entreprenör som spenderat större delen av sin karriär i Los Angeles. Han har flera års expertis inom blockchain-teknik.

“Blockchain är på många sätt en helt revolutionerande teknologi. Många förknippar det med kryptovaluta i och med att det är en motor för det, men faktum är att det är en bredare teknik som går att använda inom princip alla branscher. Vår fond siktar på att investera fokuserat och noga utvalt i de möjligheter som uppstår med den nya teknologin. Blockchain kommer tveklöst att revolutionera många branscher”, säger Rusani.

Blockchain har pekats ut som en av drivkrafterna inom den så kallade fjärde industriella revolutionen. Analytiker bedömer att investeringarna i tekniken kommer att överträffa 16 miljarder dollar 2023. Det innebär att det kommer att skapas många investeringsmöjligheter.

Fonden är den första i ett större samarbete mellan AIFM, ett ledande svenskt fondhotell, och Go Funds, ett nytt fondkoncept inriktat mot djärva innovativa strategier.

“Tills nu har det inte funnits en enda fond i Sverige som gör möjligt för investerare att enkelt investera i den mylla av bolag som växer fram inom blockchain. Vi är stolta över att vara med och ta fram en fond som öppnar upp dessa möjligheter till avkastning för såväl små som stora investerare. Fonden blir snart tillgänglig på alla större fondplattformar”, säger Thomas Dahlin, grundare och VD för AIFM Group.

Fakta om fonden

För mer information om Go Blockchain Fund, besök www.goblockchain.se eller kontakta oss på info@goblockchain.se.

AIFM Group är en europeisk kapitalförvaltare och ett fondbolag som erbjuder en komplett värdekedja och infrastruktur för fondverksamhet. Förutom att förvalta flera AIF- och UCITS-fonder levererar AIFM Group riskhanterings-, administration-, värderings- och redovisningstjänster till fondbolag och finansinstitut i hela Europa.wkr0006.pdf