Visma fortsætter med opkøb i Danmark - vil være ledende på e-fakturering

Som led i en klar strategi om at være førende inden for digitale løsninger til danske virksomheder, køber IT-koncernen Visma danske Sproom - en af de førende udbydere af elektronisk fakturering.

- Vi ser stort potentiale for danske virksomheder ved øget digitalisering, herunder e-fakturering. Med købet af Sproom vil Visma kunne tilbyde endnu stærkere løsninger på dette område – både tæt indbygget i egne Visma-produkter, som eksempelvis regnskabsprogrammet e-conomic, samt til danske virksomheder der ikke benytter et Visma-økonomisystem, siger Mads Rebsdorf, direktør i e-conomic & Visma Software i Danmark.

Accelererer udviklingen med Visma

Sproom har specialiseret sig i elektronisk fakturering, der gør det muligt digitalt at sende og modtage fakturaer mellem leverandører og kunder, uanset hvilket økonomisystem virksomhederne opererer med. Mere end 20.000 virksomheder anvender i dag aktivt Sprooms cloud-baserede løsning.

- Sammen med Visma kan vi for alvor accelerere udviklingen og udbredelsen af e-fakturering, så løsningerne bliver endnu mere tilgængelige, økonomisk fordelagtige og samtidig tilfører øget kvalitet for tusindvis af danske virksomheder, siger Thomas Permin Berger, direktør og en af de tre medstiftere af Sproom.

Fortsat vækst

Sproom beskæftiger 12 medarbejdere og forventer i 2016 en omsætning på mere end 10 millioner kroner. Alene det sidste år har Sproom haft en vækst på 37 procent. En vækst som Thomas Permin Berger forventer fortsætter med Visma som ejere.

Sproom vil fortsætte som selvstændig løsning, ligesom eksisterende kunder og partnere kan se frem til fortsatte forbedringer under Vismas ejerskab.

Visma satser på cloud-løsninger

Vismas køb af Sproom spiller godt sammen med cloud-tendensen i markedet, hvor både store og små virksomheder har muligheder for at sammenkoble digitale løsninger og høste store automatiserings- og effektiviseringsgevinster på en nem og økonomisk fordelagtig måde.

Bl.a. derfor købte Visma i 2015 e-conomic, der med +95.000 kunder i Danmark også udgør en vigtig brik i Vismas vækststrategi. Både e-conomic og Sproom er således et af flere opkøb, som Visma har foretaget som led i koncernens cloud-strategi om at levere ledende digitale løsninger til små og mellemstore virksomheder.

Sproom blev etableret i 2010 af Thomas Permin Berger, Steen Haunstrup og Morten Holm samt en gruppe private investorer. Thomas og Steen vil begge fortsætte arbejdet med Sproom i tæt samarbejde med de nye kollegaer i e-conomic og Visma Software.httpsresources.mynewsdesk.comrawuploadud5wi1zeaxgh76j8wglm.docx