Midsummer vinner utmärkelse för sin innovativa solenergiteknik

Solenergiföretaget Midsummer utses som årets mest innovativa företag inom teknik och lösningar för solenergi. I utmärkelsen ’’Most Innovative SolarTech Solutions (Europe), utfärdad av kapitalmarknadspublikationen Capital Finance International, motiveras Midsummers vinst av företagets teknologiska försprång och framtida expansionsmöjligheter.

Varje år söker CFI.co individer och organisationer som bidrar väsentligt till konvergens av ekonomier. Genom sitt Awards-program identifierar och belönar de spetskompetens inom olika områden i hopp om att inspirera andra att ytterligare förbättra sina egna prestationer. Denna gång är det Midsummer som tar hem årets utmärkelse för ’’Most Innovative SolarTech Solutions (Europe), tack vare deras marknadsledande position som tillverkare av produktionssystem för CIGS-solceller och byggnadsintegrerade solpaneler.

– Vi tar med stolthet emot denna utmärkelse, som ett kvitto på det hårda arbete som ligger bakom Midsummer. De senaste 15 åren har vi genom kunnighet, passion och nyfikenhet lyckats utveckla hela kedjan från produktionssystem till färdiga solcellstak, samtidigt som vi hela tiden bedriver forskning inom området för att kunna bli ännu bättre, säger Sven Lindström, VD för Midsummer. 

För mer information kontakta:

Helena Engelbrecht
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: helena.engelbrecht@midsummer.se
Telefon:
+46 76 789 77 78

Om Midsummer
Midsummer är en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av slitstarka och böjbara CIGS-solceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggnadsintegrerade solceller (BIPV). Midsummers tillverkningsprocess för solceller har ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra produktionsprocesser för solpaneler. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion och via kontraktstillverkare. Med Midsummer Solar Roofs produkter Midsummer SLIM, Midsummer WAVE och Midsummer BOLD får kunden lätta, tunna och diskreta solpaneler som ger ett estetiskt tilltalande solcellstak.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av slitstarka, böjbara CIGS-solceller med sputtring av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Premier Growth Market
Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: midsummer.sewkr0006.pdf