Solenergiföretaget Midsummer förstärker sälj- och marknadsavdelningen för solpaneler och integrerade solcellstak

Solenergiföretaget Midsummer, en av världens ledande utvecklare och leverantörer av avancerade lösningar inom solenergi, har utökat sin sälj- och marknadsavdelning med fyra nya kompetenser för att ytterligare stärka sin position för det integrerade solcellstaket Midsummer solar roofs och solpaneler.

Midsummer utökar sälj- och marknadsavdelning med tre nya säljare och en marknadschef för Midsummer solar roofs. Med den nya avdelningen på plats kommer Midsummer att ytterligare förstärka sin ledande position på den svenska marknaden för solpaneler och integrerade solcellstak.

Försäljnings- och marknadsavdelningen har adderats med fyra nya kompetenser:

Försäljnings- och marknadsfokuset för Midsummer solar roofs, Sveriges snyggaste integrerade solcellstak, är fortsatt den svenska privat- och företagsmarknaden. Även försäljning av tunnfilmssolceller stärks med fokus på den europeiska marknaden för membran- och plåttak till industri- och kommersiella fastigheter.

- Det känns fantastiskt roligt att ta ha våra nya, kompetenta och inspirerade medarbetare ombord. Vi har haft ett stort intresse från marknaden och kommer nu kunna svara ännu bättre mot det, ytterligare stärka varumärket och utveckla starkare kundrelationer, säger Christoffer Löfquist, Försäljningschef för integrerade solcelltak och solpaneler.

Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar inom solenergi för produktion och installation av tunnfilmssolceller och också ett ledande svenskt tillväxt- och exportföretag. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen.

För bilder på de nyanställda, vänligen besök: http://midsummer.se/press/media-gallery/

30 september 2019

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Lindström
VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

Om Midsummer

Midsummer är en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV). Midsummers tillverkningsprocess för tunnfilmssolceller har ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra produktionsprocesser för solpaneler. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen.

Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion och via kontraktstillverkare. Det energiproducerande plåttaket Midsummer solar roofs levereras med integrerade solpaneler för enkel installation. Midsummers lätta, tunna och flexibla solpaneler ger ett estetiskt tilltalande solcellstak som även håller att gå på.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: https://midsummer.sewkr0006.pdf