Hundeluftning ved stranden? Så skal hunden i snor igen

Report this content

Fra den 1. april skal hunden igen have snor på, når den bliver luftet ved stranden. Selvom du har verdens mest lydige hund, skal den i snor alligevel. Vi hundeejere gør os selv en tjeneste ved at overholde reglerne dér, hvor vi færdes med vores hunde, for så er vi med til at sikre, at reglerne ikke strammes yderligere, og hunde måske bliver helt forbudt på vores yndlingsstrand i sommerhalvåret.

Der er heldigvis alternativer i form af særlige hundestrande og hundeskove, så hvis du elsker at slippe hunden løs, så find den nærmeste hundestrand eller -skov og tag derhen, selvom det måske er lidt længere væk.

Der er forskellige former for afmærkning på strandene, men de blå flag betyder i reglen, at hunde ikke er tilladt. Det er klogt at tjekke, inden I tager hjemmefra, hvad der er tilladt dér, hvor I gerne vil hen. En simpel søgning i Google maps på ”hundestrand” eller ”hundeskov” kan hjælpe.  

Modsat strande, så har vi mange private skove i Danmark. Derfor er der stor forskel på reglerne fra skov til skov, så også her er det en god idé at tjekke reglerne der, hvor du gerne vil lufte hund. Hvis du er i tvivl om reglerne, kan du kontakte kommunen eller skovejeren. Der er også en gruppe på Facebook, der hedder ”Hundeskove i DK”, som leder hunde og deres ejere rundt i hundeskove i hele landet.

Kontrol over hunden

Selvom du er på en hundestrand eller i en hundeskov, er det stadig et ufravigeligt krav, at du kan kalde hunden til dig, uanset om det, der frister, er en tæve i løbetid, nogle børn med en bold, et egern eller et par skræppende måger. Selv de mest lydige hunde kan have et svagt øjeblik – og så kan det ende galt.

Hundelovens bestemmelser

Fuldt herredømme er det begreb, der bruges i loven. Det betyder ifølge tidligere domme, at hundeføreren kan standse hunden, hvis den f.eks. angriber vilde dyr i naturen. Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, f.eks. ved at true eller løbe efter dem. Det er som udgangspunkt hundeføreren, der har ansvaret for at undgå konflikter og hunde, som f.eks. ikke prompte kommer på kald, skal derfor føres i snor.

Pas på dyrebørnene

Med foråret kommer yngletid, og naturen er snart fyldt med alt lige fra fuglereder til rålam i det høje græs. Hvert år får mange hundeejere dyrebørn på samvittigheden, fordi hunden får skambidt et rålam eller skræmt fugle fra deres reder. Sørg for at holde din hund i snor, og undgå at gå steder, der er yngleplads for fugle og andet vildt.

Det gule bånd

Flere og flere hunde bærer et gult bånd. Det er et signal om, at hundens ejer ikke ønsker, at hunden skal hilse på andre hunde, så vi andre – voksne, børn, hunde – skal holde afstand. Løse hunde kan jo ikke aflæse det gule bånd, så her er altså endnu en grund til, at du kun må lade din hund gå løs, de steder det er tilladt, og hvis du ubetinget kan kalde den til dig.

Der kan være mange årsager til det gule bånd – for eksempel sygdom, uhensigtsmæssig adfærd overfor andre hunde, eller at hunden er midt i et træningsforløb. Der er under alle omstændigheder god grund til at respektere det og også lære sine børn det. Disse hunde holdes naturligvis altid i snor, og de går sjældent i hundeskove eller på strande, hvor hunde må gå løst.

Hundeangst

Der er desværre en del, både voksne og børn, der er bange for hunde, og da angst ikke er rationelt, nytter det ikke at forklare et forskrækket barn, at din hund ikke gør noget. Det er ikke DIN hund, barnet er bange for, men idéen om hunde. Selvom det kan være svært at forstå, når man har en flink og rar hund, der aldrig gør eller hopper op af fremmede på gaden, så tjener det alle parter bedst at respektere, at ikke alle elsker hunde.

Kontakt
Lotte Evers, presseansvarlig hos Agria Dyreforsikring
 
Tlf.: 2878 3270
Mail: lotte.evers@agria.dk

eller

Tom Espensen, senior kommunikationsrådgiver, Grønbech PR & Kommunikation
Tlf.: 23 72 05 55
Mail: toe@groenbech.com

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.

Abonner

Multimedia

Multimedia