Nyt nordisk samarbejde styrker den politiske mødeproces i danske kommuner

Et nyt samarbejde mellem Visma-selskabet FirstAgenda og den norske streaming-virksomhed Aventia Media gør det muligt for danske kommuner at integrere live streaming i deres mødesuite og dermed samle alle processer omkring afholdelse af politiske møder i én effektiv og sikker løsning. 

Når de politiske dagsordener udarbejdes, og mødedeltagerne forbereder sig frem mod politiske møder, foregår det for 95 af landets 98 kommuner i FirstAgendas mødesuite. Her klarer kommunernes medarbejdere både forberedelse, afholdelse, efterbehandling og publicering af de politiske møder, og inden længe vil de med en direkte integration til Aventias streamingtjeneste også kunne tilbyde live streaming af møderne. 

Blandt de åbenlyse fordele er den øgede effektivitet, sikkerhed og brugervenlighed ved at undgå at skulle anvende flere forskellige systemer og leverandører i forbindelse med mødeafholdelse.   

“Aventia er førende inden for streaming til det offentlige i Norge, og vi ser stort potentiale i det kommende samarbejde, da vi vil kunne tilbyde kommunerne en langt mere helstøbt og sikker mødeproces. FirstAgenda er en anerkendt og solid mødesuite, som vi ved, kommunerne har tillid til, og ved at integrere Aventias streaming-teknologi kan vi reducere den tekniske kompleksitet for de ansvarlige, så de i stedet kan bruge tiden på at skabe en god demokratisk mødeproces,” siger Allan Hamilton, administrerende direktør i FirstAgenda og ansvarlig for Vismas offentlige segment i Danmark.

Hos Aventia vækker det kommende samarbejde glæde. Her bliver det fælles værdisæt blandt andet påpeget - nemlig at udviklingen altid skal ske med kunden i centrum.

“Jeg er utrolig glad for samarbejdet med FirstAgenda. Vi har generelt mange af de samme værdier, og vi vil begge strække os langt for at skabe de bedste løsninger for vores kunder,” siger Marius Berg-Storøy, administrerende direktør i Aventia.

Siden 2010 har FirstAgenda arbejdet for at skabe et både effektivt og sikkert mødeværktøj til danske kommuner, som understøtter gennemsigtighed i de politiske mødeprocesser og åbenhed omkring den demokratiske proces. 

FirstAgenda blev en del af Visma i 2020 og står sammen med Vismas øvrige offentlige selskaber i Danmark bag standardiserede cloud softwareløsninger, der automatiserer administrative processer i kommuner, regioner og statslige institutioner, herunder løsninger til både uddannelses- og social- og sundhedsområdet.

Om FirstAgenda

FirstAgenda leverer digitale mødeløsninger, der anvendes af 95 af Danmarks 98 kommuner samt en række offentlige og private organisationer. Siden stiftelsen af selskabet i 2010 har der været afholdt over 500.000 møder i mødesuiten, som i dag har over 45.000 brugere i seks forskellige lande. Læs mere på firstagenda.dk.  

Om Aventia Media AS

Aventia er en norsk virksomhed med speciale i streamingløsninger i forbindelse med mødeafholdelse. Aventia leverer løsninger til over 200 norske og svenske kommuner med over 20.000 brugere og mere end 150 liveudsendelser om ugen. Læs mere på aventia.no.  

Om Visma i Danmark

I Danmark består Visma af 26 selvstændige selskaber specialiseret inden for forretningskritisk cloud software til mere end 350.000 private danske virksomheder af alle størrelser samt den offentlige sektor. Vismas danske selskaber har tilsammen 1.300 medarbejdere og kontorer i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Randers, Vejle, Silkeborg, Hellerup, Hellebæk og Høje-Taastrup. Læs mere på visma.dk/virksomheder

For yderligere information

Astrid Zimmer Nielsen, National PR & Communications Manager, Visma Danmark
Tlf.: +45 3151 2587
Email: astrid.zimmer@visma.com

Om Visma Group

Visma er en førende leverandør af forretningskritisk cloud software med en omsætning på 2,4 milliarder euro i 2023, mere end 15.000 ansatte og 1,8 millioner kunder i hele Europa og Latinamerika. Ved at forenkle og automatisere processer i virksomheder og organisationer af alle størrelser, bidrager vi til et mere effektivt og velstående samfund. Besøg os på visma.dk