Elite Alfred Berg ja Norjan ja Ruotsin Alfred Berg perustavat yhteispohjoismaisen salkunhoitotiimin

Elite Alfred Berg, Lehdistötiedote 21.8.2020 klo 12.30

Elite Alfred Berg ja Norjan ja Ruotsin Alfred Berg perustavat yhteispohjoismaisen salkunhoitotiimin

EAB-konserniin (Elite Alfred Berg) kuuluva EAB Varainhoito Oy ja norjalainen Alfred Berg Kapitalforvaltning AS sekä sen Ruotsin toimipiste allekirjoittivat 21.8.2020 yhteistyösopimuksen perustaakseen yhteisen pohjoismaisen salkunhoidon listatuille osake- ja korkosijoituksille.

Sopimuksen myötä yhtiöiden salkunhoitotiimit Helsingissä, Oslossa ja Tukholmassa yhdistetään yhdeksi, yli 20 kokeneen sijoitusalan asiantuntijan salkunhoitotiimiksi, joka hallinnoi yhteensä yli 15 miljardin euron asiakasvarallisuutta. Salkunhoitotiimillä on laajaa tietotaitoa ja kokemusta paikallisista markkinoista ja pohjoismaisiin pörsseihin listautuneista yhtiöistä, ja se keskittyy erityisesti pohjoismaiseen markkinaan. Tiimi on todistanut pystyvänsä luomaan lisäarvoa myös allokoimalla varallisuutta globaaleilla markkinoilla ja eri omaisuusluokissa.

”Kokeneen salkunhoitotiimimme yhdistäminen Elite Alfred Bergin salkunhoitotiimiin lisää paikallista läsnäoloamme Suomessa ja vahvistaa tarjontaamme pohjoismaisille asiakkaille”, sanoo Alfred Berg Kapitalforvaltningin toimitusjohtaja Helge Arnesen. Alfred Berg Kapitalforvaltning sai hiljattain parhaan sijan sekä jakelijoilta että instituutioasiakkailta norjalaisia varainhoitajia arvioineessa Kantar Sifo Prospera -tutkimuksessa.

”Tämä on meille ainutkertainen mahdollisuus tehdä yhteistyötä Norjan ja Ruotsin Alfred Bergin kanssa. Olen vakuuttunut siitä, että yhteistyö hyödyttää paljon asiakkaitamme, sillä yhteispohjoismaisen salkunhoidon ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme aiempaa laajempaa sijoitustutkimusta ja -osaamista. Meille se antaa mahdollisuuden edetä matkallamme vastuullisuuden edelläkävijäksi”, Elite Alfred Bergin toimitusjohtaja Daniel Pasternack sanoo.

Tänään julkistetun yhteistyösopimuksen myötä EAB-konserni pystyy vähentämään sijoitustoimintansa ulkoistamista ja saavuttaa arviolta 0,3 miljoonan euron lisäyksen palkkiotuottoihin vuoden 2020 aikana. Yhtiö tiedotti tavoitteestaan vähentää sijoitustoiminnan ulkoistamista 19.3.2020 julkaisemallaan pörssitiedotteella. Ulkoistuksen vähentäminen ei vaikuta asiakkaiden maksamiin kokonaispalkkioihin.

Lisätietoja:

Daniel Pasternack
Toimitusjohtaja
EAB Group Oyj
Puh. +358 50 569 3416
daniel.pasternack@eabgroup.fi

 

Elite Alfred Berg tarjoaa vastuullisia sijoittamisen ja varainhoidon palveluita sekä yksityisasiakkaille, yrityksille että ammattisijoittajille. Elite Alfred Berg on EAB-konsernin markkinointinimi. Konsernin emoyhtiön EAB Group Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Elite Alfred Berg muodostui, kun EAB Group Oyj (aiemmin Elite Varainhoito Oy) osti Alfred Bergin Suomen liiketoiminnot elokuussa 2017. Konserniin kuuluu sijoituspalveluita tarjoava EAB Varainhoito Oy ja rahastoyhtiönä ja vaihtoehtorahaston hoitajana toimiva EAB Rahastoyhtiö Oy. Konsernin asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita se palvelee valtakunnallisesti 13 paikkakunnalla. Konsernin palveluksessa on 88 sijoitusalan ammattilaista, minkä lisäksi sen palveluita tarjoaa yli 20 sidonnaisasiamiestä. Konserni hoitaa asiakkaidensa puolesta yli 3 miljardin euron varallisuutta. Tutustu Elite Alfred Bergin palveluihin osoitteessa: www.eabgroup.fi.