Nordamerikansk AgTech-kund väljer Heliospectras Smarta belysningslösningar

(Göteborg, Sverige, 22 mars 2022, kl. 11:20) – Heliospectra AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: HELIO), en ledare inom smart belysningsteknologi för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, tillkännager en ny order till en kanadensisk specialist på kontrollerade odlingsmiljöer som utför en installation åt en global ledande fröproducent. Beställningen avser Heliospectras kontrollerbara ELIXIA LED-belysningslösning och ordervärdet är 2,3 miljoner kronor.

ELIXIA är designad och baserad på över ett decennium av forskning och erfarenhet av att odla under LED. Med upp till fyra justerbara våglängder och kompatibel med Heliospectras ljusstyrningssystem helioCORE™,  tillåter ELIXIA odlare att skapa ljuszoner och schemalägga långsiktiga ljusstrategier och forskningsförsök. ELIXIA är ett viktigt verktyg för alla forskningsprojekt, växthus och inomhusodlingar och ger kunden full kontroll över ljuskvalitet och kvantitet, samtidigt som den levererar överlägsen kvalitet på plantorna.

"Eftersom AgTech-företag runt om i världen gör stora investeringar i belysningslösningar och andra resurser är konsekvent prestanda av yttersta vikt när man genomför olika forskningsförsök och forskningsapplikationer. ELIXIA och vår helioCORE-lösning ger marknadsledande styrning och automation samtidigt som de levererar en hög nivå av tillförlitlighet till våra AgTech-kunder”, säger Bonny Heeren, VD, Heliospectra.

Ordern kommer att levereras under andra kvartalet 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Rebecca Nordin, Head of IR | +46 (0)72 536 8116 | ir@heliospectra.com

Denna information är sådan som Heliospectra är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22:a mars 2022 kl.11.20 CET. 

Heliospectra AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: HELIO) grundades 2006 i Sverige av växtforskare och biologer med visionen att göra kommersiell växtproduktion mer intelligent och resurseffektiv. Idag, med kunder på sex kontinenter, är Heliospectra världsledande inom intelligent belysningsteknik, ljuskontrollsystem och tjänster för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer. I samarbete med odlare, tar Heliospectra fram kundanpassade LED-strategier och kontrollsystem för att automatisera produktionsplaner, förutsäga avkastning och övervaka växternas välmående och tillväxt med realtid-data och respons för att kunna leverera de konsekventa resultat odlare behöver. För mer information, besök https://www.heliospectra.com.

Bolag HELIO är listat på Nasdaq First North Growth Market med Redeye AB som Certified Adviser: 
Certifiedadviser@redeye.se, +46 (0)8 121 576 90.  wkr0006.pdf