Heliospectra utnämnd till Sveriges näst snabbast växande teknikföretag

Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), världsledande inom intelligent LED-belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer, är stolt över att kunna meddela att de har rankats som det näst snabbast växande teknikföretaget i Sverige i Deloittes prestigefyllda Sweden Technology Fast 50.

Foto: Ali Ahmadian vid Deloittes prisutdelning den 14e november

– Vi är hedrade och stolta över denna utmärkelse. Detta är en välförtjänt bekräftelse för mitt team på Heliospectra och deras hårda arbete och engagemang för kvalitet och innovation. LED-belysning håller på att bli en självklar del av odlingsindustrin och vårt team av experter och innovativa teknik erkänns av kunder och partners runt om i världen, säger Ali Ahmadian, VD Heliospectra.

Sweden Technology Fast 50-rankningen omfattar offentliga och privata företag, stora och små, inom alla områden av teknik. Tillväxten beräknas på omsättningsutvecklingen de senaste fyra åren. Heliospectras andraplats baserades på en omsättningsökning på 4 643 procent. Tillkännagivandet kom strax efter bolagets starka delårsrapport som presenterades i slutet av oktober.

– Vår framgång återspeglas i det hårda arbete som lagts på att skapa kundcentrerade och värdebaserade processer och att erbjuda branschens mest avancerade produktportfölj. Med lanseringen av vårt nya kontrollsystem HelioCORE i början av 2018, tar vi ett stort steg fram när det gäller att automatisera ljusinställningar i produktionen. Då kommer odlare att kunna standardisera produktionscykler och prognostisera avkastning med hjälp av sensorer och dynamiska ljusinställningar, fortsätter Ahmadian. Vi är övertygade om en fortsatt stark tillväxt även framöver och vi ser fram emot att tillhandahålla odlare världen över med lösningar för en hållbar livsmedelproduktion.

Rankingen genomförs i 20 länder och regioner i Europa, Asien och Australien. Även USA arrangerar ett flertal regionala Fast 50-program. Samtliga svenska bolag som kvalificerat sig till Fast 50 i Sverige nomineras även till Fast 500-uttagningen i Europa, Mellanöstern och Afrika. 

Årets ranking var särskilt konkurrenskraftigt på grund av en övergripande stark tillväxt inom den svenska teknologisektorn.
– Vi kan konstatera att svenska teknologiföretag står starka i en stenhård internationell konkurrens. I år är bolagens genomsnittliga tillväxt 1 408 procent, vilket är högre än genomsnittet på 1 247 procent de senaste tio åren, förklarar Erik Olin, partner på Deloitte. 

Kontakter med investerare:

Ali Ahmadian, VD för Heliospectra | +46 (0)72 203 6344 | Ali.Ahmadian@heliospectra.com

Redeye är Heliospectras certifierade rådgivare för Nasdaq First North  - www.redeye.se

http://www.heliospectra.com

Om Deloitte Sweden Technology Fast 50

Rankingen, som i år genomförs för fjortonde gången, inkluderar såväl publika som privata bolag och omfattar all typ av teknologi, från internet, datorer och annan datautrustning till life sciences. Sweden Technology Fast 50 baseras på företagens genomsnittliga intäktsökning under den gångna fyraårsperioden enligt tillgängliga årsredovisningar hos Bolagsverket per den 31 juli. Läs mer om priset, bakgrund och mer detaljerade kriterier på www.fast50.se.

Om Heliospectra

Heliospectra AB (publ) (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO) har branschens mest beprövade intelligenta belysningsteknik för växthus och kontrollerade odlingsmiljöer. Med visionen att göra kommersiell odling mer konsistent och resurseffektiv, använder odlare och kommersiella producenter på sex kontinenter Heliospectras flexibla helhetslösningar för att konsekvent kunna öka avkastningen genom att producera grödor som uppvisar en hög kvalitet, ett förstklassigt näringsvärde eller medicinskt värde och som har en längre hållbarhetstid, skörd efter skörd. Heliospectra grundades 2006 och har vunnit flera internationella priser och utmärkelser, och har i dagsläget samlat in över 32 miljoner dollar i eget kapital. Bolaget är börsnoterat och ägarmajoriteten innehas av några av Heliospectras första investerare Weland Steel, Swedish Industrial Fund och Midroc New Technology. För mer information, se https://www.heliospectra.com.

Framtidsinriktade uttalanden

Uttalanden i detta pressmeddelande är framtidsinriktade uttalanden i den mening som avses i federala säkerhetslagar. Sådana uttalanden grundar sig på våra nuvarande övertygelser och förväntningar och är av naturen avhängiga av betydande affärsrelaterade, ekonomiska och konkurrensmässiga osäkerheter och oförutsedda händelser, av vilka många står utanför vår kontroll. Sådana framtidsinriktade uttalanden påverkas även av antaganden vad gäller framtida affärsstrategier och beslut som kan komma att ändras. Potentiella risker och osäkerheter inkluderar, men är inte begränsade till, tekniska framsteg inom branschen samt politiska och ekonomiska förutsättningar för branschen. Vi påtar oss inget ansvar för att uppdatera några framtidsinriktade uttalanden så att dessa avspeglar händelser eller utveckling som skett efter att ett framtidsinriktat uttalande gjorts.

 wkr0006.pdf