Elite Alfred Bergin Intian aurinkovoimaan sijoittava rahasto teki ensimmäisen sijoituksensa

EAB Group Oyj, Lehdistötiedote 31.8.2018

Elite Alfred Bergin Intian aurinkovoimaan sijoittava rahasto teki ensimmäisen sijoituksensa

Elite Alfred Bergin Intian aurinkovoimaan sijoittava rahasto on tehnyt ensimmäisen sijoituksensa. Sijoituksesta sovittiin yhdessä Elite Alfred Bergin, Fortumin ja UK Climate Investments LLP:n ("UKCI") kanssa kesäkuussa 2018.

Elite Alfred Berg on tänään (perjantaina 31.8.2018) maksanut kauppasumman Fortumille aiemmin tänä vuonna allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti ja tehnyt intialaisten aurinkovoimaloiden hallintaan oikeuttavan osakassopimuksen yhdessä Fortumin ja UKCI:n kanssa. Fortum jää edelleen aurinkovoimaloiden omistajaksi ja tarjoaa voimaloiden kunnossapito- ja operointipalvelua.

Elite Alfred Bergin omistukseen siirtyi 14 prosenttia 185 megawatin toiminnassa olevista aurinkovoimaloista. UKCI hankki 40 prosentin osuuden voimalakokonaisuudesta ja Fortumille jää 46 prosentin loppuosuus. Elite Alfred Bergillä on optio ostaa toinen 16 prosentin osuus Fortumilta vuoden loppuun mennessä.

Osana tehtyä sopimusta Elite Alfred Bergillä on oikeus osallistua sijoittajana Fortumin uusiin aurinkoenergiaprojekteihin Intiassa. Fortumilla on Intiassa aurinkoenergiaan erikoistunut tiimi, jonka tavoitteena on jatkaa yhteistyötä Elite Alfred Bergin ja UKCI:n kanssa.

Elite Alfred Berg teki sijoituksen aurinkovoimaloihin perustamansa vaihtoehtorahaston kautta. Rahasto on kommandiittiyhtiömuotoinen vaihtoehtorahasto (Elite Intian Aurinko I Ky), joka on instituutiosijoittajien merkittävissä vuoden loppuun asti, jos sitä ei suljeta uusilta sijoituksilta sijoituskapasiteetin täyttyessä aikaisemmin.

Lisätietoja:

EAB Group Oyj
Daniel Pasternack, toimitusjohtaja
+358 50 569 3416
daniel.pasternack@eabgroup.fi

Elite Alfred Berg
EAB Group -konserni tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia varainhoitopalveluita kuluttaja-asiakkaille, yrityksille ja ammattisijoittajille. Konsernin markkinointinimenä käytetään nimeä Elite Alfred Berg. Konsernin emoyhtiö EAB Group Oyj on listattu NASDAQ Helsinki Oy:n (Helsingin pörssi) ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. Konserniin kuuluu sijoituspalveluita tarjoava EAB Varainhoito Oy ja vaihtoehtorahastojen hoitajana toimiva EAB Rahastoyhtiö Oy. Konsernin asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita se palvelee valtakunnallisesti 15 paikkakunnalla. Konsernin palveluksessa on yli 100 sijoitusalan ammattilaista, minkä lisäksi sen palveluita tarjoaa yli 25 sidonnaisasiamiestä. Konserni hoitaa asiakkaidensa puolesta yli 3 miljardin euron varallisuutta. Tutustu EAB Group -konsernin palveluihin osoitteessa: www.eabgroup.fi.

UK Climate Investments 
UKCI on 200 miljoonan punnan pilotti-investointiohjelma, joka sijoittaa Intiaan ja Afrikkaan Saharan eteläpuoliselle alueelle. Ohjelman sijoitukset tehdään uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä edistäviin hankkeisiin, joissa UKCI:n pääoma edistää yksityisen sektorin investointeja kestävän kehityksen hyväksi ja auttaa kehittyviä talouksia sopeutumaan ilmastonmuutokseen sekä tukee puhtaampaa talouskasvua. UK Climate Investments LLP (UKCI) on Green Investment Groupin ja Yhdistyneen kuningaskunnan liiketoiminta-, energia- ja teollisuusstrategiaministeriön yhteisyritys. www.greeninvestmentgroup.com.

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Fortum haluaa edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Fortumin palveluksessa on noin 9 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa.  Vuonna 2017 Fortumin liikevaihto oli 4,5 miljardia euroa ja 61% sähköntuotannosta oli hiilidioksiditonta. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com.