Elite Alfred Berg Vuokratuotto parantaa kassavirtatuottoaan lisäämällä toimitilakohteiden painoa sijoitussalkussaan

Elite Alfred Berg, Lehdistötiedote 17.9.2020 klo 9.00

Elite Alfred Berg Vuokratuotto parantaa kassavirtatuottoaan lisäämällä toimitilakohteiden painoa sijoitussalkussaan

Elite Alfred Berg Vuokratuotto -rahasto lisää toimitilakohteiden painoa sijoitussalkussaan. Tavoitteena on lisätä korkeatuottoisten toimitilakohteiden painoa rahastossa nykyisestä 50 %:sta 75 %:iin, mikä parantaa merkittävästi rahaston kassavirtatuottoa.

Rahaston kaksi viimeisintä hankintaa ovat hyvätuottoisia toimitilakohteita. Viimeksi rahasto osti Etola-konserniin kuuluvalta Tiiviste-Group Oy:ltä Vantaan Pakkalassa osoitteessa Kiitoradantie 1 sijaitsevan logistiikkakiinteistön, jonka pääkäyttäjä on 3StepIT. Elokuussa rahasto osti Kirkkonummen Asentajantiellä sijaitsevan liikekiinteistön, joka on kokonaan vuokrattu Würthille ja Autoklinikalle.

”Olemme tyytyväisiä, että saimme kaupan sujuvasti päätökseen Etola-konsernin kanssa. 3StepIT on toimialansa markkinajohtajana erinomainen käyttäjä tälle lentokenttäalueen näkyvällä paikalla sijaitsevalle kiinteistölle. Tavoitteenamme on lisätä toimitilakohteiden painoa nykyisestä 50 %:sta 75 %:iin, mikä vahvistaa merkittävästi rahaston kassavirtatuottoa. Logistiikka ja erilaiset palvelut täydentävät hyvin rahaston kiinteistöjen toimialajakaumaa”, sanoo kiinteistövarainhoidosta vastaava johtaja Jaakko Ristola Elite Alfred Bergiltä.

”Kauppaneuvottelut ja DD-prosessi Elite Alfred Bergin kanssa etenivät ammattimaisesti ja johdonmukaisesti. Etolalle tämän yksittäisen kiinteistön myyminen oli tarkoituksenmukaista, kun siinä aikaisemmin toimineen oman konserniyrityksemme liiketoiminta on logistiikkatoimintojen keskittämisen myötä siirretty uuteen kiinteistöön”, sanoo Etola Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Jouni Pelkonen.

Kiitoradantien kaupassa Elite Alfred Bergin neuvonantajana toimi Mrec Oy. Elite Alfred Bergin juridisena neuvonantajana molemmissa kaupoissa toimi HPP Asianajotoimisto.

Lisätietoja:

Jaakko Ristola
Johtaja, kiinteistövarainhoito
Elite Alfred Berg
Puh. +358 40 820 1422
jaakko.ristola@eabgroup.fi

Elite Alfred Berg tarjoaa vastuullisia sijoittamisen ja varainhoidon palveluita sekä yksityisasiakkaille, yrityksille että ammattisijoittajille. Elite Alfred Berg on EAB-konsernin markkinointinimi. Konsernin emoyhtiön EAB Group Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Konserniin kuuluu sijoituspalveluita tarjoava EAB Varainhoito Oy ja rahastoyhtiönä ja vaihtoehtorahaston hoitajana toimiva EAB Rahastoyhtiö Oy. Konsernin asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita se palvelee valtakunnallisesti 13 paikkakunnalla. Konsernin palveluksessa on 86 sijoitusalan ammattilaista, minkä lisäksi sen palveluita tarjoaa yli 20 sidonnaisasiamiestä. Konserni hoitaa asiakkaidensa puolesta 3 miljardin euron varallisuutta. Tutustu EAB-konsernin palveluihin osoitteessa www.eabgroup.fi.

Elite Alfred Berg Vuokratuotto Erikoissijoitusrahasto yhdistää sekä asunto- että toimitilasijoittamisen parhaat puolet ja tarjoaa hyvän hajautuksen eri kiinteistöluokkiin. Elite Alfred Bergin kiinteistörahastojen hallinnoitavat varat ovat yhteensä 270 miljoonaa euroa ja Elite Alfred Berg Vuokratuotto -rahaston kiinteistösalkun arvo 125 miljoonaa euroa.