Merc IT bliver en del af Visma

Visma har opkøbt softwarevirksomheden Merc IT, der leverer budgetterings- og rapporteringssoftware til mere end 3.000 små og mellemstore danske virksomheder. Opkøbet styrker Merc IT’s position i markedet og giver Visma e-conomics kunder endnu flere muligheder for økonomisk overblik og indsigt.

Merc IT blev stiftet i 2006 af Tim Hansson og Thomas Møhring, som siden da har fokuseret på at udvikle og levere et brugervenligt og overskueligt rapporteringssystem til danske virksomheder og deres rådgivere. Langt størstedelen af Merc IT’s kunder benytter sig i dag af regnskabsprogrammet e-conomic.

"Vi stod over for valget mellem at foretage betydelige investeringer selv eller tiltrække eksterne investorer. Da vores hovedkundegruppe allerede bruger e-conomic, var det oplagt for os at tage skridtet videre sammen med Visma og e-conomic. Dette giver os mulighed for at udvikle vores produkter i samarbejde med dem, til glæde for nye og eksisterende kunder, i og udenfor Visma-koncernen," udtaler Tim Hansson, direktør og partner i Merc IT.

I Visma e-conomic ser man frem til det øgede samarbejde med Merc IT. Ifølge adm. direktør Lars Engbork er der en række uudnyttede synergier i de to produkter, der vil komme de små og mellemstore virksomheder til gode og yderligere styrke deres mulighed for at drive forretning. Samtidig har de sidste mange års digitalisering af regnskabet givet revisorer og bogholdere mulighed for at effektivisere og automatisere arbejdsgange, der frigør ressourcer til rådgivning omkring virksomhedsdrift. 

"Vi er overbeviste om, at vores strategiske fokus vil styrkes yderligere, især inden for segmenter som revisorer og bogholdere. Vi er klar over, at de fungerer som rådgivere for deres kunder og hjælper dem med at skabe klarhed i deres forretning. Merc IT’s Budget123 kan virkelig lette denne proces ved at tilbyde bl.a. dashboards og grafer, der giver en mere intuitiv forståelse af regnskabet," udtaler adm. direktør i Visma e-conomic, Lars Engbork.

Med kontor i Odense vil Merc IT fortsætte som selvstændigt selskab i Visma-koncernen. Opkøbet påvirker ikke Merc IT’s nuværende kunder, der benytter sig af andre regnskabsprogrammer end e-conomic.

Læs den fulde pressemeddelelse her

For yderligere information

Astrid Zimmer Nielsen
National PR & Communication Manager, Visma Danmark
astrid.zimmer@visma.com
+45 3151 2587

Om Visma

Visma er en førende leverandør af forretningskritisk cloud-software med en omsætning på 2,06 milliarder euro i 2022, 14.500 ansatte og 1,6 millioner kunder i hele Europa og Latinamerika. Ved at forenkle og automatisere processer i virksomheder og organisationer af alle størrelser, bidrager vi til et mere effektivt og velstående samfund. Besøg os på visma.dk.