Alcadon ingår ramavtal med Emtelle, en av Europas ledande tillverkare av blåsfiberkabel-, mikrodukt- och kabelskyddssystem, för leverans av fiberoptiskt materiel för FTTH-utrullning i Tyskland

Ramavtalet sträcker sig över 18 månader och har ett uppskattat försäljningsvärde på mellan 4 - 4,5 MEUR per år. Leveranser förväntas påbörjas under tredje kvartalet 2021.

Alcadon har, genom sitt tyska dotterbolag Alcadon GmbH, ingått avtal med Emtelle i Tyskland. Avtalet avser leverans av fiberoptisk materiel inom ramen för pågående FTTH (Fiber-To-The ­Home)-utrullning på tyska marknaden. Leveranser förväntas påbörjas i juli 2021.Emtelle är en av Europas ledande tillverkare och utvecklare av blåsfiberkabel-, mikrodukt- och kabelskyddssystem med produktionsenheter i Skottland, Danmark och Tyskland.

“6X International har, som del av Alcadon Group sedan januari 2021, kunnat bygga upp en betydande närvaro på den tyska marknaden. Samarbetet med Emtelle är ett viktigt steg för att utöka vår närvaro i Tyskland betydligt de kommande åren. Vi ser fram emot fortsatta framgångar på den tyska marknaden.”

Susanne Stengade, Managing Director Alcadon GmbH

"Vi ser mycket fram emot samarbetet med Emtelle där vi tillsammans deltar fullt ut i Tysklands bredbandsutrullning. På kort tid har Alcadon etablerat sig väl på den tyska marknaden inom FTTx under ledning av Susanne Stengade, vår VD i Alcadon GmbH. Idag kan vi konstatera att vår marknadsbearbetning ger resultat och Alcadon Group genomför nu insatser för att skala upp närvaron betydligt i Tyskland under de kommande åren."

Sonny Mirborn, CEO Alcadon Group

"Att ha Alcadon GmbH som en stark partner för leverans av fiberoptiska system kommer att förbättra och utvidga vår befintliga verksamhet i Tyskland. Alcadons utveckling i Sverige, Danmark och nu Tyskland är imponerande. Vi ser fram emot att stödja den tyska FTTH-utrullningen tillsammans med vår förstklassiga partner."

Nils Stump, Director Sales, Emtelle GmbH

Om Emtelle Group

Med över 40 års erfarenhet inom telekommunikations- och kraftindustrin är Emtelle en ledande tillverkare och leverantör av blåsfiberkabel-, mikrodukt- och kabelskyddssystem. Som en av världens största tillverkare inom detta område och att ha hjälpt alla nyckelaktörer med tillförlitliga lösningar, kan Emtelle se tillbaka på oöverträffad expertis och kunskap. Emtelle betjänar kunder i över 100 länder världen över från fyra fabriker i Skottland, Danmark och Tyskland samt från försäljningskontor i Sverige, Nederländerna, Östeuropa och Malaysia.

Emtelle GmbH, An der Flurscheide 20, 99098 Erfurt, Tyskland

Tel .: +49 (0) 361 654330, E-post: info-de@emtelle.com

Stockholm den 28 juni 2021

Denna information är sådan som Alcadon Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-06-30 13:33 CET.

För ytterligare information kontakta:

Alcadon Group AB

Sonny Mirborn, VD

Mobil: +46 70 639 50 92

E-post: smi@alca.se

www.alcadongroup.se

Certified Adviser: Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB (SKMG)

Telefonnummer: +46 11 323 07 32

E-post: ca@skmg.se

Om Alcadon Group AB

Alcadon bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Alcadon har sedan starten 1988 etablerat sig som en ledande leverantör av produkter inom data- och telekommunikation i Skandinavien. Alcadon AB finns idag representerade med kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro samt dotterbolaget Alcadon AS i Oslo, Sandefjord, Hamar, Bergen samt Mosjoen i Norge. Vidare finns Alcadon representerat genom sitt danska dotterbolag 6X International i Danmark och Alcadon GmbH i Tyskland. Bolaget har även försäljningsrepresentanter i Finland. 

Alcadon Group AB (publ), 559009-2382, Segelbåtsvägen 7, 112 64 Stockholm, Sweden

Tel: 08-657 36 00  E-post: info@alca.se     webb: www.alcadongroup.sewkr0006.pdf