Destia rakentaa riista-aitaa Ikaalisissa

Destia rakentaa Ikaalisissa valtatie 3:n molemmin puolin riista-aitaa. Rakennamme aidan 2,2 kilometrin matkalle Patrakan ja Sikurin välille. Riista-aidat ovat tärkeitä onnettomuuksien estämisessä

– On hienoa olla parantamassa teiden turvallisuutta. Pirkanmaalla on vahva hirvieläinkanta, joten tämä riista-aita tulee tarpeeseen. Tällä hetkellä teemme valmistelevia töitä, aidan varsinainen rakentaminen alkaa parin viikon kuluessa ja aita valmistuu joulukuun puoleen väliin mennessä. Työt tehdään lähes kokonaan tieluiskassa, joten liikenne sujunee jouhevasti koko rakentamisen ajan, kertoo Destian työpäällikkö Annukka Hakala.

Hirvet ja peurat liikkuvat syksyllä erityisen paljon luontaisen talvilaitumille siirtymisen, kiiman sekä alkavan metsästyksen takia. Eniten hirvieläinonnettomuuksia tapahtuu syksyllä hämärän ja pimeän aikaan, koska eläimet ovat silloin aktiivisimmillaan. Riista-aidat parantavat liikenneturvallisuutta ja vähentävät riistaeläinonnettomuuksia vilkkaasti liikennöidyllä tiellä.

Pirkanmaan ELY-keskus on juuri julkaissut Destian laatiman alueellisen hirvieläinonnettomuuksien vähentämissuunnitelman, joka perustuu kannan vähentämiseen, hirvivaroitusalueiden uudelleen kohdistamiseen sekä riista-aitojen korjaamiseen ja rakentamiseen.

– Riista-aidan rakentaminen valtatie 3:lle tulee juuri oikeaan aikaan. Autoilijoiden pitää kuitenkin myös muistaa vähentää nopeuksia ja olla tarkkaavaisia liikenteessä. Hirvenmetsästyskin on käynnistynyt, joten hirvet liikkuvat myös sen vuoksi enemmän syksyllä, muistuttaa Hakala.

Lue lisää hirvieläinonnettomuuksien vähentämissuunnitelmasta

Lisätietoja: Työpäällikkö Annukka Hakala, annukka.hakala(at)destia.fi, 040 529 7860