Tullinge, 9 mars 2011

Siamak Alian blir VD i Deltaco AB

Siamak Alian, född 1961 och en av SweDeltacos grundare, är ny VD för Deltaco AB som är moderbolag i Deltaco-koncernen.

Siamak Alian, född 1961 och en av SweDeltacos grundare, är ny VD för Deltaco AB som är moderbolag i Deltaco-koncernen. Siamak har varit med och byggt upp SweDeltaco och dess dotterbolag i Finland och Danmark till en framgångsrik distributör av IT-tillbehör i Norden. Företaget har uppvisat stark lönsamhet under tillväxt sedan starten för 20 år sedan. Att Siamak nu blir VD i moderbolaget Deltaco AB förstärker organisationen inför den kommande utdelningen till Intois aktieägare och listningen på First North senare under våren. Siamak har tidigare varit VD i SweDeltaco AB under många år och är sedan september 2010 inköpschef och medlem av ledningsgruppen i SweDeltaco AB.

”Jag känner mig enormt hedrad och det är en stor ära att bli VD i Deltaco AB som nu, 20 år efter start, är ett väldigt framgångsrikt och välmående företag. Det är många vi har att tacka för våra framgångar, framför allt våra medarbetare och kunder som under alla år har stöttat oss och varit med på hela resan säger Siamak Alian, VD Deltaco AB.”

Ali Motazedi fortsätter som VD i SweDeltaco AB med ansvar för distribution och drift av verksamheten i Sverige samt dotterbolagen i Finland och Danmark.

För mer information kontakta:

Siamak Alian, VD Deltaco AB

Telefon: 46 8 555 76 241
Mobil: 46 70 742 2193
siamak@deltaco.se

Arne Myhrman, Styrelseordförande Deltaco AB

Mobil: 46 73 383 64 67
arne@deltaco.se

Deltaco är en medelstor leverantör och distributör av IT-produkter i Norden. Företagets affärsidé är att med korta leveranstider och konkurrenskraftiga priser erbjuda ett attraktivt sortiment av IT-produkter till IT-marknaden i Norden. Bolaget har ägts av Intoi sedan 2005 och planeras att delas ut till aktieägarna i Intoi AB under våren och därefter upptas till handel på First North. Inför detta kommer bolaget att offentliggöra en bolagsbeskrivning på www.intoi.se och www.deltaco.se