Nuasjärvi soveltuu hyvin sekä virkistyskäyttöön että kalastukseen – lue lisää lähialueen vesistöistä Vesistökatsauksesta

Terrafame on julkaissut tänään neljännen Vesistökatsauksen verkkosivuillaan juuri ennen mökkikauden alkamista. Katsauksessa kerrotaan teollisuusalueen vaikutuspiiriin kuuluvien lähijärvien tilasta ja se on koostettu aiemmin keväällä julkaistujen ympäristötarkkailuraporttien pohjalta. Lehti jaetaan myös kainuulaisiin kotitalouksiin paikallislehtien ilmoitusliitteenä. 

Terrafame seuraa laajasti toimintansa ympäristövaikutuksia. Vesienhallinta sekä toiminnan vaikutukset vesistöjen tilaan ovat olleet erittäin tärkeitä seurattavia asioita yhtiön perustamisesta lähtien. Nyt kun toiminta on jatkunut jo useita vuosia, voidaan tarkkailutulosten perusteella todeta, että Terrafamen vesienhallinta toimii suunnitellusti ja toiminnan ympäristövaikutukset ovat odotetulla alhaisella tasolla.

”Virkistyskäytön kannalta merkittävimpien Terrafamen vaikutuspiiriin kuuluvien järvien tila on hyvä. Esimerkiksi purkuputken aiheuttama vesistökuormitus ja vaikutukset Nuasjärveen ovat olleet ennakoituja, eikä mitään odottamatonta ole tapahtunut. Vesistöjen tila koskettaa meitä terrafamelaisiakin, sillä todella moni meistä kalastaa tai ja muuten virkistäytyy Kainuun vesistöjen äärellä vapaa-ajallaan”, toteaa kestävän kehityksen johtaja Veli-Matti Hilla.

Lisätietoja:

Veli-Matti Hilla, kestävän kehityksen johtaja, Terrafame Oy, veli-matti.hilla[at]terrafame.fi, p. 020 7130 800 (vaihde)

Vesistökatsaus (pdf)

Ympäristötarkkailuraportit

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2021 Terrafamen liikevaihto oli 378 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.