Jula till Kungsbacka

Jula ska etablera ett nytt varuhus i Kungsbacka.

Det sker på handelscentret iHede.

– Vi tror på Kungsbacka, en ort som tidigare varit en vit fläck på Jula-kartan. Här finns en stark marknad med många Julakunder, säger Johan Sjöhagra, DSO (Director Sales Operation).

Det är ett helt nybyggt varuhus som kommer att öppna i Kungsbacka.

– Vi öppnar i ett attraktivt och fint läge med bra tillgänglighet, bra skyltmöjligheter och bra synlighet. Med etableringen på iHede i Kungsbacka stärker vi vår position i Västsverige, säger Johan Sjöhagra.

Julas varuhus i Kungsbacka kommer att öppna under 2020.

– Vi tror mycket på den här etableringen. Kungsbacka är en mycket köpstark kommun, säger Johan Sjöhagra.

– Jula är en av landets allra största aktörer för hemmafixare med en aktiv livsstil. Att de väljer att etablera ett varuhus i Hede innebär att vi nu kan påbörja bygget av Kungsbackas nya handelscentrum iHede, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

För ytterligare frågor:

Johan Sjöhagra, DSO, +46708614784, johan.sjohagra@jula.se

Kristian Höglind, affärsutvecklare Aspelin Ramm Fastigheter. +709839108, kristian.hoglind@aspelinramm.se

Magnus Ljung, Information Manager, +46 703-80 95 70, magnus.ljung@jula.se

Företagsinformation

Jula grundades 1979 som ett familjeföretag. Karl-Johan Blank, Julas ägare, har varit med från starten och byggt upp företaget. Sedan några år har Jula utvecklats till en koncern, Jula Holding-koncernen, med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik och Hotell.

Jula Holding-koncernens huvudkontor finns i Skara, Sverige. Koncernen har cirka 3500 anställda och 2018 omsattes cirka 7 miljarder SEK.

Retailföretaget Jula är koncernens ursprung. Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Detta erbjuds via en stark e-handel och totalt 101 varuhus, 54 i Sverige, 34 i Norge och 13 i Polen.

Besök gärna www.jula.com för mer information.