Destia palkitsi infra-alan parhaat opinnäytetyöt

Destia palkitsi yhdennentoista kerran parhaat infra-alan lopputyöt. Kilpailun parhaana palkittiin Tapani Jaakkola työllään "Yhteysalusliikenne tulevaisuudessa”.

– Työssä käsiteltiin yhteysalusliikenteen taloudellisuutta ja kannattavuutta hyvin perusteellisesti ja toimintaan liittyvät kohderyhmät oli huomioitu hyvin. Työ on osoittautunut tarpeelliseksi ja sen pohjalta on linjattu saaristoliikenteen tulevaisuutta, joten työstä saatu hyöty tilaajalle on ollut merkittävä, kilpailuraadin puheenjohtaja Pertti Niemi luettelee raadin perusteita.

Jaakkolan työ on tehty Turun ammattikorkeakoulussa ohjaavan lehtorin Pirjo Oksasen alaisuudessa, ja työn tilaajana on ollut Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Destia merkittävänä infra-alan kehittäjänä ja työllistäjänä haluaa kilpailulla kannustaa alan korkeakoulujen tutkimusta sekä kannustaa ja nostaa esiin alan ansioituneita opiskelijoita. Vuodesta 2006 alkaen järjestetyssä vuosittaisessa kilpailussa palkitaan vuorovuosina yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta valmistuneet työt. Tänä vuonna vuorossa olivat ammattikorkeakouluista valmistuneet opinnäytetyöt.

– Kilpailutyöt olivat tänä vuonna laadukkaita, ja niitä oli ilo lukea. Raati päättikin palkita voittajan lisäksi toisen työn kunniamaininnalla.

Kunniamaininnalla palkittiin Jaana Ojala. Ojalan työ "PDA-mittauksen ja GRLWEAP-laskennan vertailu geoteknisen murtokestävyyden avulla" on tehty Hämeen ammattikorkeakoulussa ohjaavan lehtorin Jari Mustosen alaisuudessa, ja työn tilaajana toimi SSAB.

– Ojalan työ on perusteellinen sekä selkeä tutkimuspohjainen opinnäytetyö, joka raadin mielestä ylitti työlle asetetut vaatimukset. Työstä muodostui selkeä kokonaisuus, joka myös saavutti sille asetetut tavoitteet, Niemi sanoo.

Opinnäytetyökilpailun raadin muodostivat Heikki Jämsä Infra ry:stä, Juha Kaitera Rakennusteollisuudesta ja Nina Raitanen Suomen Tieyhdistyksestä sekä Esko Mälkönen. Raadin puheenjohtajana toimi Pertti Niemi Destiasta. Ensi vuonna Destia palkitsee Paras infra-alan lopputyö -kilpailussa parhaan yliopistossa valmistuneen lopputyön.

Lisätietoa: Pertti Niemi, p. 0400 628 965, pertti.niemi(a)destia.fi