Avgörande framgångar i den internationella expansionen men svagt resultat i Q3 - Mackmyra Svensk Whisky

Kvartalsrapporten i korthet:

Väsentliga händelser efter periodens slut

Kommentar till utvecklingen

-          Tredje kvartalet blev resultatmässigt sämre än tidigare år. Försäljningen var lägre jämfört med motsvarande period föregående år till följd av låg fatförsäljning. Resultatet har påverkats negativt av de marknadssatsningar som genomförts för ökad försäljning från fjärde kvartalet och framåt.

Mackmyra har gjort stora landvinningar sedan halvårsrapporten:

-          Mackmyra har utsetts till Bästa Europeiska Destilleri 2012 vilket bekräftar att Mackmyra uppnått en ny hög nivå som whiskytillverkare. Flera produkter har utmärkt sig för kvalitet i sin nisch genom att erhålla viktiga guld- och silvermedaljer av IWSC.

-          LCBO, världens största spritinköpare, har tagit in Den första utgåvan i sitt ordinarie sortiment. Nicolas, Frankrikes största vin & spritkedja, har gjort detsamma med Brukswhiskyn. De båda avtalen bekräftar kvaliteten i Mackmyras produkter, men framförallt betyder det att Mackmyra når ut till betydligt fler konsumenter på två viktiga och stora whiskymarknader.

Ladda ner kvartalsrapporten här: www.mackmyra.se/pdf/mackmyra_q3_2012.pdf

Mer information om Mackmyra hittar du på www.mackmyra.se/ir. Där finns även dokumentation från dagens presentation tillgänglig.

För övriga frågor kontakta:
Ulf Söderlund, CFO, 070-856 20 15, ulf.soderlund@mackmyra.se
Magnus Dandanell, vd, 08-556 025 80, magnus.dandanell@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2
111 60 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 55 60 25 80
Fax: 08 55 60 25 81 
info@mackmyra.se
www.mackmyra.sewkr0006.pdf